
Hverdagspsyken
Hverdagspsyken setter sammen med nye gjester hver uke ord på tabubelagte og stigmatiserte temaer som vi tenker, og føler på, men få av oss snakker om.
Dette er podcasten for deg som ønsker å utfordre egne perspektiver, samtidig som du lærer nye ting om hverdagspsyken til eget liv. Om det være seg i jobbsammenheng, privat eller som pårørende til noen som står i en vanskelig utfordring.
Lær og få unik innsikt fra spennende eksperter, fagfolk og mennesker som selv har stått i alt fra depresjon, selvmord, burnout, angst, traumer, til kjente og mer ukjente diagnoser. Gjestene deler sårbart og åpent om sin egen reise, mens fagpersoner supplerer med dybde innsikt og erfaringer.
Podcasten ønsker å løfte frem samfunnsutfordringer, temaer som trenger større plass og innsikt på områder vi kan bli bedre på som enkeltpersoner, fagfolk, systemnivå eller som samfunn generelt.
God lytting!
Hverdagspsyken
eBehandling og digital innovasjon m/ Svein Øverland og Hans Andreas Knutsen
Hva er eBehandling og hvor langt har den digitale innovasjonen kommet innen psykologi?
I denne episoden går vi i dybden på eBehandling, som er på full fart inn i Norsk helsevesen etter over et tiår med skepsis, implementeringsutfordringer og siloarbeid, men også god innovasjon og spennende resultater. Du får møte psykologene og innovasjonssentusiastene Svein Øverland og Hans Andreas Knutsen. Svein Øverland deler fra egen innovasjonsreise da han utviklet en av landets første apper innen psykisk helse og selvhjelp mellom 2010-12. Hans Andreas Knutsen deler innsikt og erfaringer fra å ha jobbet med eBehandling og innovasjon i de offentlige tjenestene, men også på tvers av det private og offentlige. Sammen løfter de frem blokkere og muligheter og hvordan eBehandling kan være en viktig brikke i å gi oss god behandling der vi bor og er i livet.
Sammen med Jimmy løfter de samtalen opp på samfunnsnivå og systemnivå for å se på hva som blir viktig for å lykkes med digitaliseringen, samtidig som man sørger for at samfunnet skaper flere arenaer for relasjonsbygging og samvær med andre mennesker.
Svein Øverland er forfatter, rådgiver og psykolog med spesialisering innen barne- og ungdomspsykologi, og med spisskompetanse i retts- og sikkerhetspsykologi. Han har tatt videreutdanning i dialektisk atferdsterapi, metakognitiv terapi, "aggression replacement therapy” og traumebehandling. Svein har vært leder i psykisk helsevern for ungdom i Telemark og ved nasjonale rettspsykiatriske funksjoner på St. Olavs hospital. I tillegg er han rådgiver ved Forvaringsavdelingen i Trondheim fengsel, og har i dag egen privatpraksis. Han har utgitt flere bøker, deriblant Selvskading: en praktisk tilnærming” (2006), Stalking: forståelse, risiko og håndtering (2012) og Bonusfamilien (2020). Han er programleder for podcasten “Når Ulven Kommer” sammen med Hans Andreas Knutsen.
Hans Andreas Knutsen er psykologspesialist og jobber som kommunepsykolog i Malvik Kommune i Trøndelag. Han er også rådgiver i Rebessa - et ressursteam for bekymringsfull og skadelig seksuell atferd. Han har erfaring fra psykosepoliklinikken ved Tiller DPS, familievernkontoret i Asker og Bærum, Vikhovlia akutt senter i tillegg til Omsorgsenheten i barne- og familietjenesten i Trondheim kommune. Han har engasjert seg som rådgiver for organisasjoner som støtter enslige mindreårige flyktninger og ungdommer plassert i institusjoner eller fosterhjem. Han har også drevet med terapi med enkeltpersoner og i grupper. Han er programleder for podcasten “Når Ulven Kommer” sammen med Svein Øverland.
God lytting!
Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏
Du kan hjelpe ved å :
Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩💻
Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲
Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no