
Hverdagspsyken
Hverdagspsyken setter sammen med nye gjester hver uke ord på tabubelagte og stigmatiserte temaer som vi tenker, og føler på, men få av oss snakker om.
Dette er podcasten for deg som ønsker å utfordre egne perspektiver, samtidig som du lærer nye ting om hverdagspsyken til eget liv. Om det være seg i jobbsammenheng, privat eller som pårørende til noen som står i en vanskelig utfordring.
Lær og få unik innsikt fra spennende eksperter, fagfolk og mennesker som selv har stått i alt fra depresjon, selvmord, burnout, angst, traumer, til kjente og mer ukjente diagnoser. Gjestene deler sårbart og åpent om sin egen reise, mens fagpersoner supplerer med dybde innsikt og erfaringer.
Podcasten ønsker å løfte frem samfunnsutfordringer, temaer som trenger større plass og innsikt på områder vi kan bli bedre på som enkeltpersoner, fagfolk, systemnivå eller som samfunn generelt.
God lytting!
Hverdagspsyken
Digitaliseringen av terapien m/ Arne Repål
Hvor ligger kraften i terapi og hvordan skapes rammene for godt endringsarbeid?
I denne episoden ser vi nærmere på kraften i terapi og hvordan ulike krefter har skapt narrativer rundt hva som er viktig i endringsarbeid, som ikke tjener brukerne. Du får møte den erfarne og engasjerte psykologspesialisten Arne Repål som jobbet i hele systemet fra bunn til topp. Han deler sine refleksjoner og tanker rundt hva han mener skaper viktige rammebetingelser for god terapi. Han deler hvordan motstanden fra fagfolk rundt digitalisering av terapien, løftet opp viktige antagelser som måtte ryddes opp i. Han løfter opp hvordan kraften i relasjonen er kjernen i en god terapeutisk allianse, og hvordan dette både kan skapes i terapirommet av fagpersoner, og der vi lever livene våre. Noe som han ser på som et ubenyttet potensial for oss mennesker.
Sammen med Jimmy ser de på hvordan vi står i et viktig skifte der terapien og psykisk helse systemet er under lupen. Fordi man ser at kraften i endringsarbeid bør brukes annerledes.
Arne Repål er psykologspesialist, forfatter og foredragsholder. Han er utdannet psykolog ved UiB i 1982, og er godkjent veileder i kognitiv terapi. Han har lang og bred erfaring, blant annet som fagsjef/fagdirektør ved Psykiatrien i Vestfold HF. Nå er han spesialrådgiver ved Klinikk psykisk helse og rusbehandling, i tillegg til å være redaktør for Tidsskrift for Kognitiv Terapi. Han leder også det interregionale kompetansenettverket (IRK), som jobber med digitalisering av psykisk helse. Han har skrevet flere bøker “Den indre samtalen”, “Trange rom og åpne plasser” og “Lykketyvene” mfl., i tillegg til å ha bidratt med kapitler i ulike fagbøker, og skrevet mange fagartikler og essay’s.
God lytting!
Vi trenger din hjelp for å fortsette å lage Hverdagspsyken!🙏
Du kan hjelpe ved å :
Lytt, last ned, gi oss en rating eller tilbakemelding i din podkast spiller.🌟
Post om din favoritt episode i dine sosiale medier og @hverdagspsyken 👩💻
Hjelp oss å fortsette å lage nye episoder ved å donere til The Human Aspects #96243 Merk med: #hverdagspsyken 📲
Følg oss i sosiale medier for behind the scens og mer informasjon om episodene her -> Facebook og -> Instagram .
Har du forslag til episode tema, ta kontakt på www.hverdagspsyken.no